***) Zmena finančného pásma a veľkosti porcie pre zamestnancov (navýšenie mäsa o 30%)
Od 1.1.2023 dochádza aj ku zmene zaradenia dospelých stravníkov (zamestnancov školy a iných fyzických osôb).
U zamestnancov školy sa pôvodne z Finančného pásma A teraz určuje stupeň podľa Finančného pásma B.
Pre toto finančné pásmo sa navyšuje hmotnosť porcie mäsa o 30% a to u hlavných jedál z pokrmovej skupiny mäsových pokrmov:
- 06 Pokrmy z hovädzieho mäsa
07 Pokrmy z bravčového mäsa
08 Pokrmy z teľacieho mäsa
09 Pokrmy z hydiny
10 Pokrmy z rybieho mäsa
11 Pokrmy z králika
12 Pokrmy z vnútorností
13 Pokrmy z mletého mäsa a polomäsité pokrmy
26 Pokrmy zo zveriny
V EduPage sme preto doplnili ku štandardným kategóriám A - D pre veľkosť porcie aj kategóriuD+ .
V príslušných receptúrach sú zvýšené o 30% mäsové potraviny
(nie sú navýšené všetky potraviny - je to zosúladené s vyjadrením metodikov - pre viac informácií pozrite stránku ministerstva školstva, kde sú aj odpovede na často kladené otázky a samotné sumy pre finančné pásma).
AKO UROBIŤ NASTAVENIA VEĽKOSTI PORCIE V EDUPAGE
1. na úvodnej obrazovke modulu jedáleň kliknite na dlaždicu 'Nastavenia modulu'
2. prejdite na krok 'Typy platiteľov, Jedlo-cena'
3. nastavte sa na cenník pre obdobie od 1.1.2023 (resp. od kedy meníte ceny)
4. v stĺpci 'veľkosť porcie zmeňte na 'Dospelý + 30% mäsa' pre každý typ platiteľa, ktorý máte pre zamestnancov a iných dospelých stravníkov
NORMOVACÍ HÁROK A STRAVNÝ LIST
---> jeden - ak varíte pre žiakov a zamestnancov podľa jednotného stupňa z Finančných pásiem A a B
---> dva - iba ak okrem bežných žiakov (Fin. pásma A) varíte aj pre žiakov s diétou a/alebo športovcov s využitím Finančných pásiem B
* v systéme je doplnená aj veľkosť porcie C+ pre žiakov na 2. stupni športových škôl
V receptúrach a aj v normovacom hárku nájdete pre skupiny C+ a D+ navýšené o 30% iba mäso.
Podľa usmernení metodikov ... ostatné suroviny je potrebné normovať presne a pri výdaji vynormovaných potravín je možné zohľadniť +-10% .
Táto percentuálna zmena iných surovín nie je zapracovaná v automatickej výdajke - treba si manuálne upraviť množstvo na skutočne vydávané.
AKO NASTAVIŤ NOVÉ FINANČNÉ PÁSMA V EDUPAGE
Zmena cien stravného / režijných nákladov počas školského roka
----------------------
Zoznam všetkých návodov pre modul Školská Jedáleň
English
Deutsch
España
Francais
Polish
Russian
Čeština
Greek
Lithuania
Romanian
Arabic
Português
Indonesian
Croatian
Serbia
Farsi
Hebrew
Mongolian
Bulgarian
Georgia
Azerbaijani
Thai
Turkish
Magyar